Hemoroid nasıl tedavi edilir? Birçoğumuz hemoroid tedavisi konusunda doktordan yardım almayı düşünmeyiz. Bunun da sebebi, hemoroidin çok hassas bir bölgede olmuş olmasından dolayı yardım istemek yerine geleneksel yöntemleri denemek istememizdir. Ancak birçok hasta bu yöntemlerle zaman kaybeder ve doktora başvurduğunda hastalığın cerrahi tedavisi dışında bir seçenek kalmaz. Hemoroidin ameliyatsız tedavisi sadece erken evrelerde mümkündür. İleri evre hemoroid hastalarına lazerli tedaviyi de içeren kombine işlem uygulanmaktadır. Bu sebepten, hemoroid hastalığının ilk belirtilerinde proktoloğa danışmak önemlidir. Eğer hemoroid yeni başlamışsa, hastalık ilaçla yok edilebilir.
İlaçla Hemoroid Tedavisi
Hastalığın erken evrelerinde ağrı kesici, antienflamatuar, trombolitik, kanama durdurucu ve flebotonik ilaçların kombinasyonu tedavide kullanılır. Antienflamatuar İlaç: İltihapla savaşan veya yangı önleyici ilaç. Trombolitik İlaç: Damardaki pıhtıyı eritilip, kan akımının normale dönmesini sağlayan ilaç. Flebotonik İlaç: Hemoroid semptomlarını ve ödemi iyileştirmek için ilaç. İlaçla Hemoroid Tedavisi amaçlarına göre farklı gruplara bölünebilir.
1- Patojenetik Tedavi
Bu tedavi sindirimi normalleştirmeyi ve kabı
Hemoroid tipleri 3 grupta incelenir:
- iç hemoroid
- dış hemoroid
- kombine hemoroid
İç hemoroid
Anal kanalın derinliğindeki varisli damarlar şeklinde görülür. Sıklıkla, bu tip hemoroid kanama ile kendini gösterir. Bazen dışkılama ya da ağırlık kaldırma sırasında ile hemoroidal memeler ortaya çıkar ve tekrar kaybolur.
Dış hemoroid
Bu tip hemoroid için kanama karakteristik değildir, çünkü hemoroid memeleri rektumun dışında, anüsün etrafında bulunur. Dışkılama sırasında yaralanmaz. Ancak bu durum, dış hemoroidin tedavi edilmeden bırakılabileceği anlamına gelmez. Dış hemoroidin zamanla iltihaplanma ve tromboze hemoroide dönüşme riski vardır. Dış hemoroidler kaşıntı ve rahatsızlık ile kendini gösterir. Tromboz meydana geldiğinde, şiddetli ağrı, şişlik ve bazen sıcaklıkta bir artış olur. Tedavi edilmediği taktirde hastalık ileri evrelerde çevre dokularında paraproctitis (purulent inflamasyon) gelişimine kadar ilerleyebilir.
Kombine hemoroid
Hem iç hem de dış hemoroidin kendini gösterdiği hastalık tipidir. İster iç isterse de dış hemoroid hastalıklarının zamanında tanı ve tedavisi önemlidir. Tedavi olunmadığı zaman çeşitli rahatsızlık ve komplikasyonlara neden olabilir. İstanbul Medilife Bağcılar Hastanesi’nin Genel Cerrahi Uzmanı Basur Çeşitleri, Basur Tipleri, Dış Hemoroid, Dış Hemoroid Belirtileri, Dış Hemoroid Memesi, Dış Hemoroid Memesi Nasıl Geçer, Dış Hemoroid Nasıl Geçer, Dış Hemoroid Nasıl Tedavi Edilir, Dış Hemoroid Nedir, Dış Hemoroid Tedavisi, Hemoroid Çeşitleri, Hemoroid Çeşitleri ve Belirtileri, Hemoroid Tipleri, İç Hemoroid, İç Hemoroid Ağrısı Nasıl Geçer, İç Hemoroid Ameliyatı, İç Hemoroid Belirtileri, İç Hemoroid Belirtileri Nelerdir, İç Hemoroid Belirtileri ve Tedavisi, İç Hemoroid Nasıl Geçer, İç Hemoroid Nasıl Tedavi Edilir, İç Hemoroid Neden Olur, İç Hemoroid Nedir, İç Hemoroid Tedavisi, İç Hemoroid Tedavisi Nasıl Olur, İnternal Hemoroid, İnternal Hemoroid Belirtileri